Wildexperiencen Puolan ajojahdit

Ajojahdit Puolaan 19/20.

Tervetuloa järjestämälleni reissulle tuonne Puolan Dolnośląskie, joka sijaitsee lounaassa, 32km etelään Saksan rajasta. Ajattelin koota tähän jonkinlaisen muistilistan mitä tuonne kannattaa mukaan ottaa.
Alla kuvattu jahti on vain yksi kolmesta kohteestamme tuolla Puolassa. Pystymme mm. tarjoamaan ajojahdin, jossa saa ampua villisian ja kauriin lisäksi saksanhirveä, kuusipeuraa ja muflonia.

Heti alkuun sikarutosta. Alueelle jonne menemme ei ole todettu sikaruttoa, eviran suosituksesta emme tuo sieltä sianlihaa Suomeen. Mets. trofeet on ok. Pyydän kuitenkin, että jokainen jahdissa ollut laittaisi vaatteensa kotiin päästyään saunaan yön yli ( + 60 c) . Myös jahtikengät. Puolan sikarutto tilanne on saatu rajattua itärajalle. Muualla maassa villisika kanta voi erittäin paksusti, etenkin lähellä Saksan rajaa. Metsästys Dolnośląskien alueella on siis täysin turvallista. Puolaa voisi  suositella henkilöille, jotka haluavat ajojahdissa ampua sikojen lisäksi myös muuta riistaa. Jos suuret karjut ovat kiikarissa, kehotan ottamaan Romanian kohdemaaksi. Romanian jahtipaketit löydät myös sivuiltani.

Alueen kokonaispinta-ala on 5500ha, josta 2000ha on metsää.
Jahtikohde sijaitsee kolmen maan rajalla ( Puolan, Saksan ja Czekin) Ympäristö on erittäin mineraalipitoista ja koostuu hiilikaivoksista, avomaasta ja rehevistä vuoren rinteistä, jotka tarjoavat loistavat olosuhteet villisioille ja kauriille.
Normaali (viime vuonna myös) yhden päivän saalis ryhmälle on 12 – 25 villisikaa ja muutama kauris. Paras saldo yhdeltä päivältä on 28 sikaa ja muutama kauris.

Vuodesta toiseen sikäläisen metsästys-seuran mailta ammutaan yli 400 villisikaa ja yli 100 kaurista/ kaudessa.
Paras aika jahdille on 15.11 – 15.12
Peruspaketti koostuu kahdesta ajojahti päivästä. Pystymme järjestämään myös kolme jahtipäivää, kysy tarjous!

Hinta:
1600€/hlö Minimi ryhmäkoko 13 hlö.
Sisältää:
-3yön majoituksen kahden hengen huoneissa.
-2 ajojahti päivää.
-3x ruokailu päivässä.
-kuljetukset kohteessa.
-englantia puhuvan tulkin.
-jokaiselle päivällä saalisparaati.
-sallitut eläimet: Kaikki villisiat, kauris ( naaras, vasa) kettu.

-ajoja saadaan päivän aikana 5 – 8 , riippuen alueesta.

Huom! Kaurispukin ampuminen kielletty, sakkomaksu 300€ ole siis tarkkana koska ovat jo mahdollisesti pudottaneet sarvensa.

HINTA EI SISÄLLÄ:
-lentolippuja
-yhden henkilön huonetta ( 20€/yö/hlö)
-ei metsästävän henkilön mukana oloa 90€/päivä.

Lento suunnitelma:
Helsinki – Berlin – Helsinki
Helsinki – Wroclaw – Helsinki
Helsinki – Praha – Helsinki

Mitä sitten tarvitset mukaan reissulle:
– Passi
-EU-asepassi ( onhan kyseinen ase merkitty passiin!)
Suomen Metsästyskortti/kuitti maksetusta riistanhoitomaksusta
-Pakkaa ne käsimatkatavaroihin

Vaatetus jahtiin:
Perus hirvijahtivarustus, eli oranssia päälle ( pipo ja liivi)
Lämpötila suurella toden-näköisyydellä on +5 / -5 eli sen mukaan kannattaa varautua.
Ota myös vhf puhelin korvanapilla mukaan, muista sen laturi myös.

Muut varusteet :
-Asepussi
-Kuulosuojaimet
-Passijakkara
-Otsalamppu/lamppu
-Pikkureppu varusteiden kantamista varten
-Ota myös paikallista valuuttaa mukaan (kaatomaksut ja mahdolliset kaurispukin sakkomaksut maksetaan käteisellä, pidä mukana jahdissa myös jonkin verran rahaa, jotta voimme maksaa ajomiehille päivän päätyttyä ( kukin saa itse päättää kuinka paljon antaa tippiä, myös eurot käyvät ajomiehille)

Aseet ja patruunat
Pakkaa ase kuljetusta varten kovaan muovisalkkuun ( lukko ja lipas irti) lukko ja lipas saa olla asesalkussa sisällä. Patruunat avaamattomissa tehtaan rasioissa tai siten että eivät kolise toisiaan vasten, laita ne metalliseen patruunalaatikkoon. Laatikko pakataan ruumaan menevään laukkuun.
-pulttilukko, ½ automaatti, suoraveto ja tupla.
-Aseen kalip. min 6.5 x 55
-Vaimenninta ei saa käyttää
-Ampumasektorit ovat paikoitellen kapeat ja tilanteet tulee nopeasti, suosittelen tähtäimeksi punapistettä/ pikku variabelia.

Turvallisuus jahdissa:
Jokainen vastaa itse siitä, että ampuminen on kullakin hetkellä turvallista. Pidä siis huoli siitä, että tiedät missä seuraava kaveri on passissa ja ole tietoinen missä ajoketju menee. Tutustu myös jahdissa käytettäviin koiriin, jotta tiedät minkä näköisiä ne ovat ! Huom. terrierit ja mäyräkoirat ovat nopeissa tilanteissa ”sian” näköisiä.

Turvallisuusohjeet kerrataan ja ne allekirjoitetaan paikan päällä.
Yritykselläni on vastuuvakuutus. Se kattaa seuraavanlaisen vahingon : Jos minä omalla toiminnallani aiheutan sinulle sairaalakuluja, tai jos minä toiminnallani aiheutan sinun aseen rikkoutumisen. Asiakas on itse velvollinen ottamaan itselleen vakuutuksen matkalle, jos hän näkee siihen tarvetta.

Jos jotain jäi epäselväksi niin otathan yhteyttä? Kiitos.

Terveisin
Jani Salmi
+358400570342